Eten, slapen & groeien.....

Mijn kaninchen teckelpups worden geboren in de woonkamer, waar ze de eerste weken samen met hun moeder verblijven.

Zo raken ze gewend aan allerlei dagelijkse dingen. Ze worden regelmatig door mij, en de kinderen, maar

ook door de visite in de handen genomen. Na de eerste weken, als de oogjes opengaan, en de kaninchen teckelpups een beetje

gaan rondsnuffelen, dan maakt de kist plaats voor een rennetje. Met mooi weer zet ik het rennetje buiten

en ravotten de pups naar hartelust in het gras. Dan maken ze ook kennis met de andere honden, onze poezen, en de kippen, wat regelmatig heel komische situaties oplevert.. Ik vind het belangrijk dat de pups uitgroeien tot fijne evenwichtige huisgenoten waar u veel plezier aan kunt beleven. Daarom wordt er veel tijd besteed aan de socialisatie van de pups. Kaninchen teckels zijn dan wel klein, maar ze hebben het karakter van een echte hond. !

Wanneer er een pup voor u is gereserveerd wordt u vanaf de dag van het uitkiezen tot de dag van ophalen op de hoogte

gehouden van de ontwikkeling van uw pup, en soms al eerder zelfs! Dat gaat uiteraard in combinatie met een leuke foto, of filmpje e per whatsapp.

 

Mijn pups worden met 2, 4 en 6 weken ontwormd met Drontal Pup, bij 8 weken krijgen ze een korte kuur Panacur, en voor het verlaten van het nest behandel ik de pups preventief met stronghold, een middel tegen verschillende soorten mijt. De pups worden rond de leeftijd van 6 weken gechipt door een medewerker van de Raad van Beheer, en tegelijkertijd wordt dan van alle pups DNA materiaal afgenomen. Daarna gaan we naar de dierenarts, voor de eerste enting. De pups worden dan grondig onderzocht en krijgen een gezondheidsverklaring, een Europees inentingsboekje. Wanneer u bij mij een pup koopt krijgt is deze een maand lang gratis verzekering via Petplan.

Foto: Dilemma Envy (Niko) Kaninchen korthaar reu chocolade & tan

 

Zveni-Dachs Vzhyk (Jack) Kaninchen ruwhaar reu black and tan